Template by:
Free Blog Templates

Friday, November 7, 2008

aku, buku dan ketas graf..

salam..

spt kebanyakan bloggers 'terutamanya student, apabila selesai menghadapi tugasan/test/exam yg payah cam tumbuk lipan masak kicap, blog @ diari @ apa2 medium akan digunakan untuk melepaskan perasaan x puas hti terhadap..
kali ni, nasib ko la blog..

-semalam sye telah menidurkan dr pd pukol 5pg sbb nk ngabeskan buat latihan unit operation, yg konon2 leh jadik sbjek harapan.. hasilnye,
lebey kurg kol 9 pg tdi, kami2 ni dipakse untuk menjawab 5 soklan x munasabah yg harus dihabiskan dlm 3 jam.. (janji dlu 4 je)
aku hanye mampu menggelengkan kepale..

jgn expect happy ending, sbb mmg majoriti, (agaknye) meninggalkan soklan no 1 (triple effect)
yg x munasabah.. aku penah 2 kali bt latihan soklan nih, dua2 aku jwb dlm mase lebih dr 1 jam..
dkt2 2 jam jgakla..

kalo tau nk bg soklan susah.. bgla mase lebey sket..
adoi..

dpt 4 jam pon oke da aku rase..

n then, yg len2 tu, ade yg x abes, ade yg abes tp final answer pelik pulak..
mcm2..

ish2...
da naseb..

stadi awal pon, x ingat, stadi lambt pon, x sempt nk buat..
tiade lagi rezeki ak kali ni nmpknye..

okeh...
ckup ngan unit op..

................................................................................................................................................................

aku yg tak ckup tido ni cbe untuk tidur di kala petang yg sejuk2 nih (hujan kat pahang nih)..
pabila ku cuba ntuk melelapkn mate, terlintasla 'piki2' yg pelik2..
kali ni pasal kawen..

haha..

KAWEN???

kat u aku nih, ade beberp pasangan yg da pon mendirikan rumah tangga,,
sincerely, aku sgt kagum ngan mereka2 yg mengambil langkah tersebut.. it take guts man..

(sambil bkak lagu kat winamp)

ade antara kawan2 aku yg kurang gemar dengan pendekatan mereka2 yg kawen mase masih menuntut nih, katanya, mereka ni tak kenang budi, x nak bls jasa ibubapa dlu, giler seks @ apa2 jela..

mgkin ade betulnya..

tp kalo derang mampu, x salah kan??

n, msti derang da pikir sme2 perkara sblm mengambil langkah besar dlm hidup..
besar 2, mengorbankan mase riang gembira dikala bujang.. (riangla sgt)

kalo aku mmpu, rase2 da kawen da kot..

haha..

mampu ke?

kite recall balik ape yg kite da blaja tym skola2 dlu..
ape mksd mampu?

= mampu memberikan nafkah zahir dan batin

ni mampu yang paling asas untuk sape2 yg rase nak kawen tu..

aku tau, bab2 batin ni ramai yg da "pass"..
bab zahir tu yang kurang..

woha!

erm.. aku cme nk kate pade pendapat akula, individu2 ni tak berhak nk kate mereka2 yg kawen awal ni tak kenang budila, apela.. x elok ckp gitu..
sekurang2 nye, dier da telepas stu maksiat yg kite2 ni slalu buat..
haa..
jgn tak ngaku..

insyaAllah, aku punyai azam untuk kawen awal..
anybody nk sapot?

min hadiah nk bg=rm10000..

hahaha..

k, en kari pon sebok2 bertenggek kat blakang nih,,
tepakse aku chow dlu..
sekian kisah petang dikala sejuk dan aku tokleh tido, walaupon aku tak cukup tido..
damn!

hoho..



saje letak gambo nih..
mase g beraye kat umah shaheen beramai2..
jadik bujang mmg best..
haha..
(nampak x mke kami2 yg keriangan 2?? =p)

6 comments:

azhari said...

ko rilek j bai..
ko ni x rilek la..
haha..

lengkuk~ said...

aku rilek r ni..
tp bler kicap da kuar.. tak maun de ak nk rilek tu do..

haha..
lengkung~

shue said...

"punyai azam untuk kawen awal"..
wohooo...
hehehe =p

lengkuk~ said...

nape2?
(muka x bersalah)
haha..

ieQaH~FieQa said...

saye sgt sokong pd mereka yg nak kawen awal..
tp pastikan le nafkah zahir tuh stabil..jgn pk batin jerk..huahuahua....
n one more thing..jgnla pandang serong pd mereka yg kawen awl..
saye sbnrnye sgt stuju mreka kwen awl..sbb ley elakkn maksiat yg "kite2" ade buat..[paham2 la ek]..
so,stuju kawen awl!!haha

aku xtw said...

bljr mmg ssh.
awl ssh, last minit pn samo ajo..

kawen awal sonang.
tp nk carik payah..