Template by:
Free Blog Templates

Saturday, February 7, 2009

trip hujung minggu..

salam..
disebabkan poji da cter pasal smlm nyer kejadian..
aku pon nk jgak cter, tapi dari sudut pandangan akula..
cet.. cam kejadian rompakan kedai ving hup motor potong block je gaye..
=))

aku bgn agak awal, sempatla solat..
pas2 stretching sket.. ecee.. maklumla, nk kasi cergas sket ini badan yg kurus lagi lempeng cam kertas suratkhabar.. kurang2, nk jgakla nmpak six pack.. (ngahaha..)
pas2, g bt telur ayam kampung separuh masak..
mase nk bt tu, adela terserempak ngan minah sorg ni.. aku ajak jela dier masuk umah..
dier pon ikut je.. apehal tah..
aku g masuk bilik amek tlor 2 bijik, die pon folo..
aku kuar bilik, dier folo gak..
ish, len mcm dier nih..

air kat depan da mendidih, so, mase tlur itu untuk direndam da smpi..
lepas da abes rendam, aku biar dlu.. aku ajak la minah tu masuk dlm bilik aku yg sepah2 ni..
lepak jap atas katil.. wah.. ske btol dier dok atas katil ak..
tetibe dier nk men2 tinge aku plak.. apehal la plak minah ni..
aku usapla dier, nk kasi tenang sket..
tpi dier mcm tokley nk lepas tinge aku.. ish.. nk kena dier ni..

4 minit berlalu..

g depan, pecahkan tlur 2 bijik tu, kocak2 sket, taruh kicap, taruh lada sulah.. kocak2 lagi..
siap!
dan aku pon mkn ngan lahapnyer..
minah 2 jeling2 je kat aku.. lapo la tu..
yela, aku kasik sket..
umak ai.. bkn men slera dier mkn.. tambahla lagi sket..
siap mkn.. kena mandi plak.. so, time kaseh la ye minah kerana sudi menemani aku.. walaupun skejap.. jgn riso.. what happens in i-3, stays in i-3..

lupe, minah 2 name panggilan yg aku bg untuk kucing domestik betina yang julung2 kali datang umah aku ni..

then aku g kelas memandu..
kol 1 baru balik..
poji antar g stesen bas, dan dier jugak yang jemput aku kat stesen bas.. persamaan bg kedua-dua situasi tersebut, due2 kali dier antar dlm keadaan x mandi lagi..
haha..

jgn tanye pasal kelas memandu, bosaaaan..

pas2, balik2, mkn jap.. smbil neok heroes season 3.. smbil msg..
hoho.. terer2..

pas2 kuar g kuantan.. alasan mule2 yg aku dgr nk neok ong bak 2, pas2 nk neok kari kat wad..

tapi kalo kuar rumah pon da nk kol 4.. gudbye la ongbak 2..
haha..

so, bergerak la kami ke ecm.. g carik makan..
dak2 ni leh thn, nk mkn kat johny's.. pergh.. sib bek aku da mkn..
haha..


ni la buku menu dier.. last2 aku mkn sundae je..
jadikla..
smbil pow2 duwe ngan piyo nyer steambot..
sedap gak!














muke amin yang ketat gler neok menu.. ini sme sbb kitorg tanak folo dier g kfc..
haha..











dan seperti beser, si 'jawe ireng' bak kate poji neh mmg mkn ngan penuh semangat.. mmg selera r korg kalo neok dier mkn..
tapi bdn cam tu je..
hoho..










lepas mkn, aku dengan selambanye menghasut poji untuk membeli kasut bola yg bleh diconsider murah dan berkualiti.. ade diskaun bai, sape tak tergoda..
bkn men2.. 50% bai!

haha..
maka,
inila kasut yg aku angkat..































okela ni kan? rm60..
hoho.. tapi, insyaAllah, ujung bulan ni merasa r aku mkn but masak kicap + lada sulah..
ngahaha..

pas2 g melawat en. kari di spital..
sian gak r.. bkn pe, bosan gler kat sane..
haha..
sib bek sblm 2 cik pekot ade dtg da..
bkn men bersinar2 mate dier..
haha..
neway, 2 cik pekot, tak dpt nk jmpe u sblm berangkat ke luar negeri..
wishing all the best 2 u!



ha,


yg ngantuk 2 en kari..
hahaha..











abes melawat kari, g giant plak.. beli lagi!
haha..
adoi2..
sye sorg yg boros..

caner nk menyimpan?

4 comments:

ieQaH~FieQa said...

die sgt hepi ble kite dtg..alhamdulillah..all d best to u capik...jage diri kalian..smoga Allah sentiase pelihara kalian..tgk2 kan kari...igtkan die kalau die tersilap langkah...berdoalah byk2..apabila kita rase kekurangan..ak bkn baik sgt..sekadar memberi nasehat..=)

lengkuk~ said...

bek cik pekot! hoho..

ana MoHD aMiN said...

ni ak rs nk komen sgt ni...
mnnya ak xnaik bengang...
masuk kedai mahal...padahal kedai murah pun dapat jg makanan sama...mkn tom yam smpai rm13 mmg xbole bla...kalo ak g mkn KFC, bru rm15...ni sekali ak dpt bil, ambik ko RM21.95 sen ada pla 95 sen tu...harga tu ak xkisa lg byr...ni 10% service charge...service dh la mcm haram nk minta pla tu 10%...muka minah yg ambil order tu asih...ak terasa nk sound je...dia ingat ak xbiasa g kedai2 mcm tu...xperna ak jumpa service mcm taik ni...pastu dtg pla lg yg tomboi, dtg pla yg bangla...ni la namanya kedai yg xkn ak masuk lg...dgn tahap kebersihan B...pekerja dia kemas table pun kasar...bunyi pinggan, baik hempas bagi pecah je pinggan tu...further komen ak letak kat blog ak...hangin aku...

lengkuk~ said...

hahaha.. ko mmg tak chill wahai amin..
sib bek aku mkn sundae je..
haha..
2 pon da kena rm5.. paler dier..
huh!