Template by:
Free Blog Templates

Friday, February 27, 2009

Snow Queen..

salam..
hari ni ak takmo bercerite tntang perasaan benci, marah atau sifat2 mazmumah yg len..
entri2 sblm ni mmg basically tentang sifat2 mazmumah tu, tp, aku da giv up ntk marah..
so, y not kite bercerite smthng yg ringan2, 4 example.. tentang cinta mgkin?
dr perspektif aku la..

yeah.. ade org kate kau playboy.. (n i'm still thinking, do i've wht it takes to be a playboy??). mgkin ak tak layak nk becakap pasal bnda2 nih.. tp, bace jela!
=)

aku bru lepas lyn cter snow queen.. drma bersiri korea yg dibintangi oleh slh sorg pelkon korea faveret aku sung yu-ri.. tp aku tensen tol kalo neok cter dier ni, ending dier mesti mati! why??
tp sung yu-ri mmg sorg pelakon yg terer.. bler2 je dier bole nangis.. smpi aku pon bule nangis.. hoho.. (dat's true..)

secara ringkasnye, cter snow queen ni mengisahkn seorg genius dr kampng, Han Tae Woong dpt blaja kat stu high school yg ternama kat korea. Korean Science School kalo x slap. Hanye yg terbaek je dpt masuk sini.. kat sni dier jmpe seorg prodigy, juge seorg genius, Jung Gyuu yg mmg sgt kerek dan slalu dpt no 1 dlm ape2 je yg dier masuk.. mle2 derang tak ngam, tp akhirnye jadi kwn bek.. caner leh jadi g2, kenala tgk sendiri..

n then, kedua2 shbt bek ni masuk Olympiad (mcm kuiz math, bezanye soalan dier thp tggi dan disertai seluruh negara) dan, Tae Woong ni dpt juara.. sebaliknye untuk Jung Gyuu, bekas juara untuk olympiad sblm2 tu tak mng pape pon.. dorg gado n Jung Gyuu bwk diri.. Jung Gyuu mati kena langgar dan dlm keadaan yg kecewa sbb tak mng..

so, Tae woong ni pon sgt nyesal, sbb ade ckp yg bkan2 kat kwn dier yg kecewa tu sblm mati, dan menganggap kwn bek dier tu mati sebab dier.. dan dier drop dari skola tu dan jadi sorg peninju, sbb nk truskan cter2 kwn dier 2 yg sbnrnye nk jadik peninju.. dan dier tukar name kepada Han Deuk Gu, sempena name faveret boxer arwah kwn dier 2.. n dier hidup dgn serabut sbb tokley lpekan kwn bek dier tu..

tak lame kemudian, dier jmpe ngan adik kwn dier. pmpuan. Kim Bo ra (Sung Yu-Ri) yg sgt cun..
sbnrnye derang penah jadi kwn mase Tae Woong ni kat Korean Science School, jmpe mase dua2 larikan diri, cme bezanye, Bo-Ra lari dr umah, Tae Woong lari dr skola.. apela, sme nk lari..
Bo-ra ni baru skola rendah n da ade saket..

nk dijadikan cerita, dua2 jatuh hati.. sblm tu derang tak tau yg derang ni sbnrnye penah jmpe.. Bo-Ra yg mle2 perasan bler Tae Woong cter pasal Snow Queen, cerita yg Bo-ra ske mase kecik2..
dan tae woong cter kat bo-ra betapa dier rindu kat dak pmpuan 2.. n then, Tae Woong pon tau tak berapa lama pas2..

derang jatuh cinta..

tp tak lame, sbb Bo-ra sakit.. sblm ni dier da penah buang kanser, ape name kanser pon aku da lpe.. tp kaitan ngan jantung la.. tp tak abes buang, dan da jadi malignan.. so, sblm dier pergi, sempat la derang ni dating2, bt ape yg derang tak penah bt, tgk muvee same2, jln2 tepi laut same2.. all that sweet stuff..

n she dies..

dan tae woong yg sblm ni merupakan genius math teruskan cter2 dier.. dan dier berjaye.. tp dier tak penah carik pengganti..

tu je secara ringkas.. ade byk konflik, pade yg nak tau, leh tgk trus.. skype aku kalo nk cter tu..
hoho..



tp kali ni ak bkn nk cter sgt pasal cter snow queen 2, ak cme nk tanye dr sendiri ngan korg2 yg bace ni.. ape yg korg akan bt, bler org yg paling kite syg, cme ade sehari je untuk idop.. (just a question, bler2 je kite bleh mati rite?)

ape yg korg akan buat ngan dier?
ape yg aku akan buat?

temankan dier?
neok muvee ngan dier?
jln2 ngan dier?
masakkan dier masakan paling sedap yg korg penah buat?
buatkan dier senyum spnjg mase?

secara kasarnye, kite akan cube untuk bhgiakan dier di akhir2 umurnye..
btul kan?

tp kalo kite yg jadi org yg tggl satu hari tu?

ckup ke amalan aku nk pegi nih?
sempat ke aku mintak maaf ngan org yg aku dengki?
sempat ke aku ckp betapa sygnye aku kat famili, kwn2 dan juge org perseorangan?
org perseorangan?
sape2 je..
mgkin awak org tu..

sye syg awk!

i hope that God will give us enough time, n He will..

p/s: ak nk g jgak korea stu hari nanti.. sape nk ikot?

2 comments:

ieQaH~FieQa said...

me!!!nak ikut....ley ker??hehe

zaidatul akmal said...

syapik!!ko pon tgk snow queen???bleh geng r...ak pon bru je hbis tgk...berair2 mate ak