Template by:
Free Blog Templates

Tuesday, April 14, 2009

love.hate.tragedy

salam..

dalam minggu stadi nih, cam beserla. mggu yg dipenuhi dengan mase2 terluang untuk abeskan neok muvee, drama @ donlod2 lagu baru, tak kurang jgak yg akan agak aktif unutk update blog..
stadi?
haha.. blom ade mud ag..
bler nak ade mud?
luse je la..

(aku sbnrnye nk gne catchphrase "bler nk stadi? ini yg kite taktau.." tapi cam da ramai gne.. dah cam loya plak nk aplikasikan.. tkpelah, luse jela kite gne..)

masuk mud mushy2 jap..
oh.. sekian lame aku sorg (lame ke?) jadik lonely soldier boy, akhirnye.. ak da kembali ''in love.."
oh, jgnla geli geleman.. rilek je..
ak cme mengiyakan perasaan, tak slh kan?
hoho.. kali ni, rase cam nk bgtau satu dunia yg aku jatuh chenta kembali..
perlu ke?
sblm2 ni tak penah ak gtau mak @ ayah aku yg aku minat sorg2 ni, tau2 da ade da..
haha..
pe2 jela..
kali ni, direct trus ku kabarkan, pedulik kan.. mak kena tau jgak..
adekah aku terlalu yakin?
-tk kesahla.. yg penting aku tak belagak.. sme org bole rase chenta2 nih.. pandai bela la..
hopefully, this will b the last for me..
hopefully she's the one-till the end..
time kaseh sbb ajar sye erti chenta semula, dan buang sket benci2 kat dlm hati nih..

oh, jgnla tuduh aku bkn2.. aku bkn playboy - cme xde nasib kot dlm chenta2 nih..

lantakla.. aku da tak pedulik ape rase kamu..

dlm melayan2 perasaan tu, mase aku balik umah 2-3 hari lepas, hati aku tersentak..
ayah aku x sehat mase mggu test lepas.. tk sorg pon gtau..
atau aku yg takmo tanye?
aku bkn anak yg bek..
drive pon abah da tak berapa mampu..
anakmu ni bkn xnak slalu balik, tapi tanak susahkan abah ngan mak kat umah..
tkpela, sementara ni, biarla abg buat lesen, carik dt sendiri mase cuti2 ni..
setel sme 2, abg balik slalu..
abg janji..
tapi abah kena janji jgak.. bertahan smpi abg boleh balas jase abah..
abg tau abah sgt tabah..

maafkan abg sbb tak penah dptkan straight a dlm sme pekse ntk abah..
maafkan abg sbb tak dpt nk masuk skola bes2 untuk abah..
maafkan abg sbb asek mintak duit kat abah..


abg tak pernah janjikan straight a's, masuk skola bes2, jadik bes student, dpt 4 flat.. abg tau kemampuan abg..
tapi abg slalu janji, abg buat yg terbaik dr ape yg abg mampu..
abg slalu bt yg terbek untuk abah..
bertahan ye abah..
abah pernah mengeluh - " kalo abah tak saket, korg mesti tak idup susah cmni.. abg, ko msti da dpt pki moto paling kurg kat u, kite pon takkan tinggal kat umah kecik ni, kite dok kampung, besarkan umah kmpung jadik 2 tingkat.."
tapi abah, rezeki tu kat mane2.. kite tktau kalo abah tak saket pun, belum tentu bleh capai bnda 2.. tapi mgkin hidup kite lebh senang kan?
abg tak kesah.. janji kite sekeluarga tak susahkan org..
abg janji, abg akan tukakan kete saga bdu 1116 tu jadik kete idaman abah.. mse tu abah tkyhla susah2 bwk kete da..
insyaAllah..
bertahan ye abah..

p/s: atuk dan maklong pun saket2 jgak.. aku doakan mereka2 sme cepat sembuh.. bgla peluang aku balas jase.. please..

10 comments:

NAdi said...

tahniah atas cinta baru anda..
hehe..

sayu dowh bace..
tbe2 aku rse nk blik umah lak..
huuu..

smoga abah anda cepat sembuh..

bile nk study ni? aku pn tak tau..
haha..

ieQaH~FieQa said...

huh..luahan rase kamu..mampu buat ak tersentuh..by the way..good luck in ur love..may God bless kalian..amin~

Sharing is caring. said...

salam..

(pasal 'lurve' maknusia ajnabi nieh, no komen. u kno me, rite??)

berbekas kt ati km pasal abah hmp.mm,sapa yg ade fate yg serupa je faham perasaan sedarenye yg alami dugaan ni.ayah km ada ckp sesuatu kt km smlm: masa km luah pasal kawen (sje je gurau2 ngn ayah) ayah km tak bagi kawen lagi. "awat?"km tanya. ayah jawab "ayah takut 1 ja: takut ayah pejam awai".. huhuhuu~ ayah nak anak-anak dia duk ngan dia dulu, sampai dia puas, baru km leh kawen. huhuuu~. masa ayah km ckp tuh, km tak tahan dah.. hormon ayaq mata nk rembes, km tahan hormon tuh, terus tukaq topik..huhuu.. seyezly, sampai bila-bila pon xpuas................ isnin lepas Allah bg rezeki utk km jumpa mk n ayah kt kedai abang km. km nk salam, tapi ayah km tanak, instead die bukak tangan die luas2 "nak salam laa~" "tanak, nak peluk" ayah replied. km pom peluk.........................................ya Allah, jgn la bg tu pelukan yg terakhir bg km.....................

samraa said...

ala..nanges dh bc komen caparah.. nk peluk ayh gak..heee..

lengkuk~ said...

NAdi :
thnx neway~
selamat menghargai semua yg ade!


ieQaH~FieQa :
time kasey jgak.. good luck 4 us!

Sharing is caring. :
tau..tau..

same2la doa kite semakin tabah dari ke hari..itu yg kite paling perlukan!


samraa:
hoo.. sila2.. airmate kan senjate korg..
senjate yg boleh digne bile2, pade ape jua mase..
(aku agak jeles sbnrnye disi2.. aku ade senjate pe??)

Mr Gee said...

bgs2.. thats de spirit.. proud of u.. insyaallah..semua harapan ko jd kenyataan.. ada apa2 just ask k.. kalo aku leh tolong aku tolong.. as long as we were frenz wahai my fren.. stick to de 'bro code' brader.. huhu... all de bes

Sharing is caring. said...

salam..

nabilah.. blk cuti ni peluk pueh2.. huwaaaaa~

capik, senjate org mukmin ialah DOA.. lg power dr NANGES

Sharing is caring. said...

1 lg kn nabilah, kite yg bongsu2 ni mmg sensitip pasai mk n ayh kn, asek nk kuaq ayaq mata.. huwaaaa~ lagik..

ana MoHD aMiN said...

ak pun nk komen ga r...
kalo ceta bab2 bapa ni...
bapa ak kalo anak dia yg seekor ni apa2...
lampu hijau je dptnya...
tp kalo bapa ak suru buat mende...
mula r anak bertuah ni bg alasan hehe...
taubat aku baca post ko ni...
balik ni nk buat baik r...

neway, semoga bapa ko cepat sihat :)

A N E M ' s said...

waa..da jatuh cinta yerk..hehe..welcome to the world..kne ade full preparation..mental,fizikal and everything..br nak kempen say no 4love anymore..hehe